Osaajapulan ratkaisut ja valmistus tuotteena

Osaajapula tulee olemaan yritysten liiketoimintaa rajoittava tekijä, joka vaatii uusia keinoja tuotantoteknologiaan ja kouluttamiseen. Valmistuksen rooli on myös muuttumassa teknologian mahdollistamana osaksi tuotetarjontaa. Valmistus tuotteena tuo perinteisen valmistusosaamisen päälle uusia kerroksia.

Palvelumme muodostuu tarvittavan osaamisen analysoinnista ja koulutustarpeen räätälöinnistä yrityksen henkilöstölle yhteistyössä koulutuksen tarjoajien kanssa. Valmistusosaaminen ja sen uudistuminen ovat Suomen koulutusympäristössä huolestuttavasti jäljessä teollisuuden tarpeista, joten tämän rajapinnan hoitaminen vaatii kapasiteettia teknisen osaamisen kanssa.

Tuotteiden digitalisaatio, sähköistyminen ja kestävä kehitys asettavat valmistukselle uuden tason, jolloin tarvitaan johdon tueksi tulevaisuuden rakentajia. Valmistus on muuttumassa tiedon kautta uudeksi tuotteeksi perinteisen fyysisen tuotteen rinnalle. Yritysten on selvittävä uudesta teknologiasta ja osaajapulasta samanaikaisesti. Oppimisanalytiikka ja simulaattoripohjaisen koulutuksen rakentaminen tarjoaa mahdollisuudet nopeampaan oppimispolkuun yrityksen tuottavaksi resurssiksi. Olemme tehneet vuosia pioneerityötä yhteistyökumppaneidemme kanssa koulutusteknologian alueella samanaikaisesti hyödyntäen tuloksia myös tuotekehitykseen.

Tarjoamme sillan rakentamista teknologiamuutoksen ja osaajatarpeen kasvavaan kuiluun, mikä vaatii laajaa yhteistyötä koulutustoimijoiden ja yritysten välille. Tämä uusi erittäin laaja rajapinta vaatii resursseja, joihin yrityksen omiin tuotteisiin keskittyneellä henkilöstöllä ei liikene riittävästi resursseja.

Sijaintimme

Pirkkalaistie 1 37100 Nokia, Finland

Puhelin

+358 40 527 1000

Sähköposti

pasi.julkunen@mexlink.fi