Oman teknologian suojaus ja erottautuminen teollisella muotoilulla

Tavoitteena on löytää monipuoliset keinot omien erottautumiseen markkinoilla ja oman ainutlaatuisuuden suojaamiseen sekä teknologisen että visuaalisen erottautumisen keinoin.

Palvelumme räätälöidään asiakkaan tuotetarjonnan ja kilpailutilanteen mukaan tuomalla oma vuosien kokemuksen aikana kansainvälisillä markkinoilla hiottu osaamisemme jalostamaan tuotetarjonnasta palveluineen yrityksen kilpailuetua.

Tuotteiden kopiointi on nykyisin varsin tehokasta ja suojausta mietitään passiivisesti esimerkiksi pelkän patentin varassa panostamatta keinoihin estää kopiointi. Patentinkin muoto on hyvin tärkeä, mutta suojaaja miettii usein sitä omasta näkökulmastaan. MexLinkin osaamiseen kuuluu käytännön kokemus siitä, kuinka piratismia torjutaan ja mihin suojauksen elementtiin kiinnitetään huomiota.

Toinen tie erottautua on muotoiluprosessin hallinta. Muotoilu mielletään usein kauniiksi muodoksi, mutta teollisuudessa sillä on voimakaskytkentä tuotekehitykseen ja markkinointimielessä tuotteen tarinaan. Tuote on käsitettävä laajasti fyysiseksi, palveluksi, ohjelmistoksi ja jopa tuotantosysteemiksi. MexLinkin palvelut perustuvat kokemukseen useista muotoiluprojekteista, jotka on tuotteistettu ja osoittaneet voimansa.

MexLinkin verkostoissa on ammattimuotoilijoita, joiden ohjaus ja koko projektin integrointi esimerkiksi tuotekehitykseen tai palvelukehitykseen on MexLinkin osaamisydintä. Samoin eri patentti yhtenä IPR-muodoista vaatii omat asiantuntijansa, mutta sielläkin MexLinkin ydin on sisältö eli kuinka suojauksen arkkitehtuuri ja tekninen sisältö rakennetaan kopiointia estämään.

Tässä yhteydessä MexLinkillä on myös käytössä ELY-keskuksen rahoitusinstrumentti pk-yrityksille omalla välilehdellään.

Sijaintimme

Pirkkalaistie 1 37100 Nokia, Finland

Puhelin

+358 40 527 1000

Sähköposti

pasi.julkunen@mexlink.fi