Kostnadshanteringsmetoder och produktivt leverantörssamarbete

Målet är att föra de konkreta metoderna för kostnadshantering till praktiskt arbete och till företagets tillverkning, leveransnätverk och produkterbjudande. Kostnad är det sista måttet, som består av att hantera hela leveransprocessen, samt att integrera produktutveckling, inköp och produkthantering för att skapa en konkurrenskraftig produkt.

MexLinks kostnadshanteringsresurser och vetenskapliga forskningsnätverk har tillämpat Toyotas originalverktyg på små serier industriella verksamheter. Koncepten och björnbrottningen av aktuella produkter och funktioner samt kundvärde och kostnader har testats i många företag. Vår styrka är tränings- och tillämpningsfärdigheterna som erhålls direkt från en av de hårdaste kärnorna inom kostnadskontroll – den japanska bilindustrin.

Vårt servicekoncept bygger på steg-för-steg överföring av testade rutiner och verktyg till företaget. Vi erbjuder denna kunskap i världsklass både för produktutveckling och för att eliminera det improduktiva arbetet med nuvarande produkter utan att minska kundvärdet. Vi kan se tre nivåer inom området kostnad och kundvärde. Den synliga kostnaden kräver ett tillvägagångssätt på systemnivå samtidigt som resultaten kan användas snabbt. Osynliga kostnader gömda i produktegenskaper och produktionsprocessen kräver sina egna verktyg. Den svåraste vägen är en kultur som bildas av långsiktiga aktiviteter, det vill säga ett sätt att göra produktivitetsarbete på ett nytt sätt. I detta svåraste fenomen kan vi erbjuda både nya verktyg och kunskapen att tillämpa dem.

Digitaliseringen av tillverkningen ger en bra plattform för datainsamling, som är en råvara för att skapa produktivitet och nytt kundvärde.

Vårt läge

Pirkkalaistie 1 37100 Nokia, Finland

Telefon

+358 40 527 1000

E-post

pasi.julkunen@mexlink.fi